MFC

DOELGROEP

Als stichting willen we een ontmoetingsplek zijn voor de inwoners van Vorchten. Bijvoorbeeld voor senioren worden activiteiten georganiseerd. Zij maken samen met andere inwoners dan ook graag gebruik van de maaltijden die de Kookgroep met regelmaat organiseert. Hiernaast is door de inzet van een groep vrijwilligers het MFC elke zondagmiddag geopend en bieden we hiermee een plek voor ontmoeting, de mogelijkheid een spelletje te spelen en vooral gezellig samen zijn.

Kijk in de agenda om te zien wanneer er een activiteit georganiseerd wordt!
Wil je zelf een activiteit organiseren en het MFC huren? Klik dan op verhuur.

MFC

ACTIVITEITEN

DE KOOKCLUB

De leden van de kookclub koken samen in het MFC een heerlijke maaltijd voor elkaar en de inwoners van Vorchten en omgeving.

Elke kok neemt eigen ervaring, favorieten en voorkeuren mee en deze worden gecombineerd tot smakelijke gerechten. Elk jaar worden 4 avonden georganiseerd rond uiteenlopende en verrassende thema’s.  Op de zaterdagavonden in maart, juni, september en november wordt rond 18.00 uur de maaltijd opgediend en kunnen belangstellenden hier tegen betaling van een passende vergoeding van genieten.

Na het eten kan men gezellig napraten, een glaasje drinken of misschien een potje poolen.

HANDWERKCAFÉ

Elke tweede donderdagavond van de maand komt een groep liefhebbers van handwerk en textiele werkvormen bij elkaar in het MFC. Ze komen uit Vorchten en omstreken. Het handwerkcafé vult zich van jong tot oud, van amateur tot prof. Het zijn gezellige en inspirerende avonden. Breien, haken, borduren of werken met een van de vele handwerktechnieken die bekend zijn behoren tot de mogelijkheden.

Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. Kom gewoon binnenlopen en doe gezellig mee! Neem je eigen handwerkmateriaal mee. Eén consumptie is verplicht.

De avonden zijn van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur. In juli en augustus is een zomerstop.

MFC Verbinding Vorchten Koffie

VERBINDEN MET KOFFIE

Een lekker kopje koffie of thee serveren we graag aan inwoners en passanten op zondagmiddag. Van 14:00 tot 17:00 zijn we geopend! De kerk is dan ook geopend om van binnen te bekijken.

Wandel het klompenpad (Elsvoorderpad) en maak 's middags een stop bij het MFC. Speel met de kids met de waterspeelplaats of in de grote zandbak. Een potje pannakooivoetbal is ook mogelijk! We hebben limonade en ijsjes om de pret te verhogen.

Sinds 2023 zijn we ook in de winter op zondagmiddag geopend! 

Naast de zondagmiddag wordt er ook vaak verse koffie gezet voor activiteiten die georganiseerd worden door onze vrijwilligers voor (mede)inwoners van Vorchten en voor bijeenkomsten die passen bij onze doelstelling: de sociale cohesie vergroten in Vorchten en ons dorp aantrekkelijk en leefbaar maken en houden.

TOP