MFC

OVER ONS

Het Multifunctioneel Centrum De Verbinding staat in het dorp Vorchten (gemeente Heerde).
Het dorp heeft bijna 200 inwoners en kenmerkt zich door een zeer hechte sociale dorpskern.
Het MFC wil op eigen wijze bijdragen aan de sociale leefbaarheid van het dorp.

Het MFC Vorchten is mede mogelijk gemaakt vanuit de gelden voor 'Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld,' en kan worden gezien als compensatie voor de aanleg van de Hoogwatergeul. Het MFC Vorchten is het eerste compensatieproject dat binnen de Hoogwatergeul gerealiseerd is. De uitvoering hiervan is mogelijk dankzij de samenwerking tussen provincie, de gemeente van de Nederlands Hervormde Kerk Vorchten en de saamhorige inzet van de inwoners van Vorchten. Daarnaast heeft de stichting MFC Vorchten zelf financiële middelen verworven uit donaties voor de inrichtingskosten en materialen van de gemeenschappelijke ruimten in het MFC.

Het centrum kent een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Natuurlijk zijn ook passanten en recreanten van harte welkom. Loop eens binnen voor een lekkere verse kop koffie of iets fris.

Wilt u iets organiseren voor uw straat, buurt of wijk? Aarzel dan niet om contact op te nemen en wij overleggen met u welke mogelijkheden er zijn. Hiernaast bieden wij voor organisaties en bedrijven de mogelijkheid een of meerdere ruimtes te huren. Indien gewenst verzorgen wij ook een vergaderarrangement.

MFC

OMGEVING

Het dorp Vorchten is gelegen vlak achter de IJsseldijk en heeft een veerpontverbinding met het aan de andere kant van de IJssel gelegen Wijhe. Blikvanger van het dorp is de kerk van de Hervormde Gemeente van Vorchten. Voor meer informatie over de NH Kerk in Vorchten, verwijzen wij naar de website www.kerkvorchten.nl.

Direct naast het MFC ligt een mooi aangelegd park met een waterspeelplaats, zandbak, natuurlijke klimtoestellen en een pannakooi. Er is een hoogstamboomgaard waar vanuit je het Elsvoorder klompenpad kan wandelen. Ook hebben we een Jeu de boule baan en is er in Vorchten een streekproductenroute.

MFC

HET BESTUUR

Johan Vorderman

Voorzitter

Bennie van de Beek

Penningmeester

John van den Assem

Secretaris

Erica Hottinga

Algemeen bestuurslid

Bernard Snikkers

Algemeen bestuurslid

SAMEN ZIJN WE STERK

DE VERBINDENDE FACTOR

TOP