Dorpsbbq 2022

Op vrijdag 23 september vond in het kader van Burendag de jaarlijkse dorpsbbq plaats en was weer een smakelijk succes! De opkomst was weer groter dan vorig jaar o.a. door de vele nieuwe inwoners van ons dorp. Door een donatie van de Jan Nienhuis vereniging konden we dit jaar een tweede bbq-tent opzetten. Dit kwam goed uit toen het begon te regenen en kwam men nog nader tot elkaar (aldus Guus, zie foto 2).

Secretariaat

Met blijdschap kan ik namens het bestuur berichten dat we een nieuwe secretaris hebben gevonden voor onze Stichting Mfc Vorchten. Albert Dijkslag neemt met ingang van 1 oktober het secretariaat over van John van den Assem. Hij is bereikbaar op 06 – 515 750 04 en per email op mfcvorchten@gmail.com. Het vestigingsadres van de stichting wordt dan Losweg 8, 8193 KC Vorchten.

Namens het bestuur

Johan Vorderman, voorzitter St. Mfc. Vorchten

Gert Oudenampsen exposeert

Sinds 8 juli exposeert Gert Oudenampsen een aantal van zijn kunstwerken in het Mfc.

Zoals Gert in zijn cv schrijft zijn het mensen, situaties, en soms ook gewoon woorden die tot zijn verbeelding spreken. Naast een zelfportret hangen er 4 tekeningen met een verhaal. Het is zeker de moeite waard om eens te komen kijken op een zondagmiddag als het Mfc open is.

Het bestuur bedankt Gert voor de tijdelijke leen van zijn werk.

“Goede actie’, ‘ze zijn heerlijk!’, ‘erg gezellig’ en ‘goed geregeld’; zomaar een greep uit de vele complimenten van de gasten en afhalers van het pop-up pannenkoekrestaurant in het MFC De Verbinding in Vorchten. Een actie die een week geleden bedacht is en een mooi bedrag heeft opgeleverd voor vluchtelingen uit Oekraïne. Afgelopen week zaten een aantal inwoners van Vorchten bij elkaar met de gedachte ‘iets te willen doen voor Oekraïne’. Dat resulteerde in een pop-up restaurant in het multifunctioneel centrum naast de kerk. Men kon afgelopen zaterdag pannenkoeken met spek, kaas of naturel afhalen of gezellig in de Verbinding komen eten. Met een groep vrijwilligers uit het dorp en drie Oekraïense dames, die opgevangen worden in Heerde, is er met veel plezier gebakken en bediend. Naast deze vrijwilligers is een welgemeende dank op zijn plaats aan de sponsoren, die direct met enthousiasme aan deze actie voor Oekraïne wilden meewerken. Uit Wapenveld was het Pannenkoekhuis ‘t Mussennest die pannenkoekdozen beschikbaar heeft gesteld voor het afhalen, de kaas werd geschonken door Van den Brink en Slagerij de Haan bood spek aan. De romige melk kwam van IJsboerderij ‘De Schellenberg’ uit Vorchten en de verse eieren hebben de kippen van pluimveebedrijf Tuink uit Broekland gelegd. Het MFC heeft voor deze actie belangeloos de ruimte beschikbaar gesteld en de helft van de opbrengst van drankjes en ijsjes gedoneerd. Deze schenkingen is de smaak van de pannenkoeken absoluut ten goede gekomen! De ruim 500 verkochte pannenkoeken hebben een prachtig bedrag opgeleverd. De gasten en afhalers hebben ruimschoots betaald door de rekening naar boven af te ronden of nog iets extra’s in de giftenbox te doen. Dus ook alle gasten worden hierbij bedankt voor hun gulle bijdrage! De precieze bestemming van de totale opbrengst wordt op korte termijn overlegd met Stichting Present en HeerdeHelpt.nl. Op de laatst genoemde website kunnen ondernemers en particulieren hulp of donaties aanbieden. Zij zorgen ervoor dat donaties worden besteed aan zaken die noodzakelijk zijn voor het verblijf van de vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Heerde. Ook je steentje bijdragen? Word lid van de groep Heerde Helpt op Facebook.

23234 opmerkingen6 keer gedeeldLeukOpmerking plaatsenDelen

4

Beweegkaart

In een goedbezochte digitale partnerbijeenkomst is eind november de beweegkaart voor volwassenen in de gemeente Heerde gepresenteerd. Het doel van de kaart is om sport en bewegen op een laagdrempelige manier te stimuleren voor de doelgroep volwassenen en senioren. De beweegkaart is een samenwerking tussen de gemeente Heerde, STIP, Actief Heerde, Ondernemersfonds en Speelplan. Wat is de beweegkaart?

De beweegkaart is een kaart, die in één opslag een goede indruk geeft van wat er allemaal binnen de gemeente is te doen. Op deze kaart vind je allerlei beweeg- en sportplekken in de gemeente Heerde. Verder vind je handige ontmoetingspunten en herkenningsplekken. Tenslotte zie je voorzieningen die het prettiger maken om in beweging te komen. Zo zie je in één oogopslag waar je lekker kunt bewegen en sporten en weet je waar je anderen kunt ontmoeten.

Inwoners van Vorchten kunnen “de Beweegkaart voor volwassenen en senioren” op 15 februari in het Mfc gratis afhalen (1 exemplaar per huishouden). Het Mfc is die middag open van 14.00 uur tot 16.00 uur. Ook zullen er exemplaren in de Hervormde kerk komen te liggen.

Mfc weer geopend

Nu de lockdown is opgeheven mogen er onder voorwaarden weer activiteiten plaats vinden in het Mfc. Ook kan het pand weer gehuurd worden.

Afspraken hierover maak je met Marten van Oorspronk 06-22 65 39 34

De volgende regels zijn van toepassing:

Vanaf 26 januari mogen alle eet- en drinkgelegenheden mogen open tot 22.00 uur.

Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

• Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

• Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar. Als een bezoeker zit, kan het mondkapje af.

• Personeel draagt altijd een mondkapje.

• Een vaste zitplaats is verplicht.

• Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden, behalve op een terras buiten als u kuchschermen heeft.

• Entertainment (zoals live muziek) is toegestaan.

Benoeming nieuw bestuurslid

Vorchten 20 januari 2022

Het bestuur van stichting Mfc Vorchten is blij te kunnen meedelen dat per 17 januari als nieuw bestuurslid is benoemd Marten van Oorspronk. Marten heeft een ruime horeca-ervaring en wordt verantwoordelijk voor het beheer en de verhuuractiviteiten van het Mfc. Hij neemt deze taken over van John van den Assem. Marten woont aan de Kerkweg nr. 11 en is bereikbaar op nummer 06-22 65 39 34 of per mail marten@vanoorspronk.net

Vanaf 1 februari kunt u met hem afspraken maken over het gebruik van het Mfc.

Omdat John dit jaar gaat stoppen met zijn andere taken is de stichting op zoek naar een nieuw bestuurslid voor de functie van Secretaris (m/v). Tot de taken behoren het maken van de agenda, het notuleren van de bestuursvergaderingen (eenmaal per maand, ongeveer 10 keer per jaar) en het bewaken van de actielijst. Het afhandelen van inkomende en uitgaande post, het beheer van de website en overige sociale media. Het is een leuke en boeiende functie met veel contacten in Vorchten en daarbuiten. Deze functie vraagt gemiddeld ongeveer 4 uur per week van uw vrije tijd. Bestuursleden ontvangen geen vrijwilligersvergoeding.

Heeft u interesse? Stuur dan uw sollicitatie naar mfcvorchten@gmail.com t.a.v. Johan Vorderman. Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris John van den Assem op 06-31 17 56 76

Vacatures in het bestuur van Mfc Vorchten

November 2021

Vacatures in het bestuur van MFC Vorchten

Het bestuur van stichting Mfc Vorchten is op zoek naar nieuwe bestuursleden ter vervanging en versterking van het huidige team.

Het stichtingsbestuur is een uit vrijwilligers bestaand bestuursorgaan.
Met hulp van vrijwilligers wordt invulling gegeven aan de kerntaak:

“Het Bevorderen van de sociale cohesie en leefbaarheid in de gemeenschap”.

Zij voorziet zaalruimte voor sociale, maatschappelijke en culturele activiteiten. Naast deze kerntaak vindt commerciële verhuur van de faciliteiten plaats.

De stichting is op zoek naar een:


• Secretaris (m/v). Tot de taken behoren het maken van de agenda, het notuleren van de bestuursvergaderingen (eenmaal per maand, ongeveer 10 keer per jaar) en het bewaken van de actielijst. Het afhandelen van inkomende en uitgaande post, het beheer van de website en overige sociale media Daarnaast levert u samen met de voorzitter en de penningmeester een bijdrage aan diverse bestuurlijke overleggen met de gemeente Heerde en andere partijen. Na een gedegen inwerkperiode neemt u de portefeuille over van de huidige secretaris.


• Algemeen bestuurslid met horeca affiniteit en/of ervaring (m/v). U bent als algemeen bestuurslid actief betrokken bij het beheer en de verhuur van het Mfc De Verbinding. U wordt hierbij ondersteund door vrijwilligers.

Voor beide functies geldt:

Beide bestuursfuncties vragen gemiddeld ongeveer 4 uur per week van uw vrije tijd. U krijgt daar veel voor terug: Bestuurservaring in een gezellig team van medebestuurders en enthousiaste vrijwilligers, een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst. Bestuursleden ontvangen geen vrijwilligersvergoeding.

Heeft u interesse? Stuur dan uw sollicitatie naar mfcvorchten@gmail.com t.a.v. Johan Vorderman. Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris John van den Assem op 0631175676

TOP