“Goede actie’, ‘ze zijn heerlijk!’, ‘erg gezellig’ en ‘goed geregeld’; zomaar een greep uit de vele complimenten van de gasten en afhalers van het pop-up pannenkoekrestaurant in het MFC De Verbinding in Vorchten. Een actie die een week geleden bedacht is en een mooi bedrag heeft opgeleverd voor vluchtelingen uit Oekraïne. Afgelopen week zaten een aantal inwoners van Vorchten bij elkaar met de gedachte ‘iets te willen doen voor Oekraïne’. Dat resulteerde in een pop-up restaurant in het multifunctioneel centrum naast de kerk. Men kon afgelopen zaterdag pannenkoeken met spek, kaas of naturel afhalen of gezellig in de Verbinding komen eten. Met een groep vrijwilligers uit het dorp en drie Oekraïense dames, die opgevangen worden in Heerde, is er met veel plezier gebakken en bediend. Naast deze vrijwilligers is een welgemeende dank op zijn plaats aan de sponsoren, die direct met enthousiasme aan deze actie voor Oekraïne wilden meewerken. Uit Wapenveld was het Pannenkoekhuis ‘t Mussennest die pannenkoekdozen beschikbaar heeft gesteld voor het afhalen, de kaas werd geschonken door Van den Brink en Slagerij de Haan bood spek aan. De romige melk kwam van IJsboerderij ‘De Schellenberg’ uit Vorchten en de verse eieren hebben de kippen van pluimveebedrijf Tuink uit Broekland gelegd. Het MFC heeft voor deze actie belangeloos de ruimte beschikbaar gesteld en de helft van de opbrengst van drankjes en ijsjes gedoneerd. Deze schenkingen is de smaak van de pannenkoeken absoluut ten goede gekomen! De ruim 500 verkochte pannenkoeken hebben een prachtig bedrag opgeleverd. De gasten en afhalers hebben ruimschoots betaald door de rekening naar boven af te ronden of nog iets extra’s in de giftenbox te doen. Dus ook alle gasten worden hierbij bedankt voor hun gulle bijdrage! De precieze bestemming van de totale opbrengst wordt op korte termijn overlegd met Stichting Present en HeerdeHelpt.nl. Op de laatst genoemde website kunnen ondernemers en particulieren hulp of donaties aanbieden. Zij zorgen ervoor dat donaties worden besteed aan zaken die noodzakelijk zijn voor het verblijf van de vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Heerde. Ook je steentje bijdragen? Word lid van de groep Heerde Helpt op Facebook.

23234 opmerkingen6 keer gedeeldLeukOpmerking plaatsenDelen

4

Beweegkaart

In een goedbezochte digitale partnerbijeenkomst is eind november de beweegkaart voor volwassenen in de gemeente Heerde gepresenteerd. Het doel van de kaart is om sport en bewegen op een laagdrempelige manier te stimuleren voor de doelgroep volwassenen en senioren. De beweegkaart is een samenwerking tussen de gemeente Heerde, STIP, Actief Heerde, Ondernemersfonds en Speelplan. Wat is de beweegkaart?

De beweegkaart is een kaart, die in één opslag een goede indruk geeft van wat er allemaal binnen de gemeente is te doen. Op deze kaart vind je allerlei beweeg- en sportplekken in de gemeente Heerde. Verder vind je handige ontmoetingspunten en herkenningsplekken. Tenslotte zie je voorzieningen die het prettiger maken om in beweging te komen. Zo zie je in één oogopslag waar je lekker kunt bewegen en sporten en weet je waar je anderen kunt ontmoeten.

Inwoners van Vorchten kunnen “de Beweegkaart voor volwassenen en senioren” op 15 februari in het Mfc gratis afhalen (1 exemplaar per huishouden). Het Mfc is die middag open van 14.00 uur tot 16.00 uur. Ook zullen er exemplaren in de Hervormde kerk komen te liggen.

Mfc weer geopend

Nu de lockdown is opgeheven mogen er onder voorwaarden weer activiteiten plaats vinden in het Mfc. Ook kan het pand weer gehuurd worden.

Afspraken hierover maak je met Marten van Oorspronk 06-22 65 39 34

De volgende regels zijn van toepassing:

Vanaf 26 januari mogen alle eet- en drinkgelegenheden mogen open tot 22.00 uur.

Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

• Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

• Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar. Als een bezoeker zit, kan het mondkapje af.

• Personeel draagt altijd een mondkapje.

• Een vaste zitplaats is verplicht.

• Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden, behalve op een terras buiten als u kuchschermen heeft.

• Entertainment (zoals live muziek) is toegestaan.

Benoeming nieuw bestuurslid

Vorchten 20 januari 2022

Het bestuur van stichting Mfc Vorchten is blij te kunnen meedelen dat per 17 januari als nieuw bestuurslid is benoemd Marten van Oorspronk. Marten heeft een ruime horeca-ervaring en wordt verantwoordelijk voor het beheer en de verhuuractiviteiten van het Mfc. Hij neemt deze taken over van John van den Assem. Marten woont aan de Kerkweg nr. 11 en is bereikbaar op nummer 06-22 65 39 34 of per mail marten@vanoorspronk.net

Vanaf 1 februari kunt u met hem afspraken maken over het gebruik van het Mfc.

Omdat John dit jaar gaat stoppen met zijn andere taken is de stichting op zoek naar een nieuw bestuurslid voor de functie van Secretaris (m/v). Tot de taken behoren het maken van de agenda, het notuleren van de bestuursvergaderingen (eenmaal per maand, ongeveer 10 keer per jaar) en het bewaken van de actielijst. Het afhandelen van inkomende en uitgaande post, het beheer van de website en overige sociale media. Het is een leuke en boeiende functie met veel contacten in Vorchten en daarbuiten. Deze functie vraagt gemiddeld ongeveer 4 uur per week van uw vrije tijd. Bestuursleden ontvangen geen vrijwilligersvergoeding.

Heeft u interesse? Stuur dan uw sollicitatie naar mfcvorchten@gmail.com t.a.v. Johan Vorderman. Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris John van den Assem op 06-31 17 56 76

Vacatures in het bestuur van Mfc Vorchten

November 2021

Vacatures in het bestuur van MFC Vorchten

Het bestuur van stichting Mfc Vorchten is op zoek naar nieuwe bestuursleden ter vervanging en versterking van het huidige team.

Het stichtingsbestuur is een uit vrijwilligers bestaand bestuursorgaan.
Met hulp van vrijwilligers wordt invulling gegeven aan de kerntaak:

“Het Bevorderen van de sociale cohesie en leefbaarheid in de gemeenschap”.

Zij voorziet zaalruimte voor sociale, maatschappelijke en culturele activiteiten. Naast deze kerntaak vindt commerciële verhuur van de faciliteiten plaats.

De stichting is op zoek naar een:


• Secretaris (m/v). Tot de taken behoren het maken van de agenda, het notuleren van de bestuursvergaderingen (eenmaal per maand, ongeveer 10 keer per jaar) en het bewaken van de actielijst. Het afhandelen van inkomende en uitgaande post, het beheer van de website en overige sociale media Daarnaast levert u samen met de voorzitter en de penningmeester een bijdrage aan diverse bestuurlijke overleggen met de gemeente Heerde en andere partijen. Na een gedegen inwerkperiode neemt u de portefeuille over van de huidige secretaris.


• Algemeen bestuurslid met horeca affiniteit en/of ervaring (m/v). U bent als algemeen bestuurslid actief betrokken bij het beheer en de verhuur van het Mfc De Verbinding. U wordt hierbij ondersteund door vrijwilligers.

Voor beide functies geldt:

Beide bestuursfuncties vragen gemiddeld ongeveer 4 uur per week van uw vrije tijd. U krijgt daar veel voor terug: Bestuurservaring in een gezellig team van medebestuurders en enthousiaste vrijwilligers, een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst. Bestuursleden ontvangen geen vrijwilligersvergoeding.

Heeft u interesse? Stuur dan uw sollicitatie naar mfcvorchten@gmail.com t.a.v. Johan Vorderman. Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris John van den Assem op 0631175676

kookclub 20 november geannuleerd

Door de forse toename van het aantal besmettingen met Corona vindt de kookclub het niet verantwoord om met een groot aantal mensen bij elkaar te komen voor een gezamenlijke maaltijd.

Ook kan bij het koken met meerdere personen in de kleine keuken van het Mfc niet voldoende afstand tot elkaar gehouden worden.

Wij annuleren daarom het samen eten op 20 november.

Wel gaan we op oudejaarsdag vanaf 15.00 uur buiten in de partytent lekkere erwtensoep, oliebollen, glühwein en warme chocolademelk maken en verkopen. Ook is er wijn en bier.

Alle consumpties kosten € 1 en kunnen alleen contant betaald worden. (het liefst gepast en geen biljetten van €20 of €50)Iedereen is welkom.

Houdt afstand bij het carbidschieten maar ook zoveel mogelijk van elkaar.

Namens de kookclub

John

Uitnodiging Argentijnse Tango

Wil je eindelijk wel eens die zwoele Argentijnse tango dansen met je geliefde? Op 23 september krijg je die kans in de Verbinding, Kerkweg 19A Vorchten

Wij, Liesbeth Menken en Bernard Snikkers nodigen je graag uit voor een gratis proefles van 20:00 tot 21:15 uur.

In onze lessen geven we veel aandacht aan het contact samen en het dansen op de muziek. De tango is een improvisatiedans. Passen zijn daarbij onontbeerlijk,  maar hebben bij ons nooit de eerste prioriteit. De prioriteit ligt bij het dansen,  dat doe je samen. Samen met je danspartner en de muziek.

Aan het einde van de proefles heb je een beeld van de Argentijnse Tango, en bij voldoende belangstelling starten we de week daarop met beginnerslessen, ook op de donderdagavonden van 20:00 tot 21:15

Het is handig als je je voor deze proefles opgeeft met een partner. Maar mocht je geen partner hebben en toch graag willen tangodansen, neem dan contact op met Liesbeth 0648 017 961 of liesbethmenken1960@gmail.com. Je kunt natuurlijk ook in je eentje naar de proefles komen om te kijken of er meerdere mensen zonder partner zijn.

We begroeten jullie graag op 23 september, Liesbeth en Bernard

Informatie over de Argentijnse Tango vindt je op www.tangoabrazo.nl

Informatie over MFC de Verbinding vind je op www.mfcvorchten.nl

dorps bbq zaterdag 25 september

Dit jaar organiseren we op Burendag weer de dorps bbq bij het Mfc en iedereen is van harte welkom. Inloop vanaf 17.00 uur

In verband met Corona moet wel voldaan worden aan de 1,5 mtr afstand, ook buiten. Binnen dient men zoveel als mogelijk op zijn plek te blijven zitten. In het Mfc is dan voor +/- 26 personen een plek. Maar hopen dat het droog blijft. We zetten wel nog een partytent.
Volgens de richtlijnen mag de bbq en moet bij het zelfbedieningsbuffet een doorstroom zijn in één richting. De BBQ’s zullen wat verder uit elkaar zetten. Iedereen is ook vrij om een eigen bbq mee te nemen als men dit veiliger vindt.

Van het Oranje fonds hebben we ook dit jaar een bijdrage gekregen voor de aanschaf van houtskool en de ingrediënten voor de bijgerechten en een ijsbuffet. Dit jaar natuurlijk met ijs van IJsboerderij De Schellenberg.
Kookclub Vorchten zal weer allerlei lekkere bijgerechten van maken. Van Linda Buitelaar ontvingen we een ruime keuze aan sausen voor bij de gerechten.

Zelf neem je je eigen vlees, vis of vegetarische producten mee en je kan deze gezellig samen grillen op onze houtskool barbecues of je eigen bbq.

Je koopt je drankjes natuurlijk bij het MFC.I.v.m. de inkoop is je aanmelding nodig met vermelding van het aantal personen waarmee je komt.Aanmelden kan tot 22 september via:


* de dorpsApp
* mfcvorchten@gmail.com
* of bel John op 06-31175676

TOP