Op woensdag 3 oktober hebben de buurtgenoten uit Marle en Vorchten een informatieavond in het MFC georganiseerd. Hier kwamen ruim 25 belangstellenden op af. Na een korte inleiding werden 3 presentaties over het thema duurzaamheid gegeven gevolgd door een terugkoppeling van de resultaten uit het vragenlijstonderzoek.

Aansluitend werd in subgroepen gediscussieerd en ideeën ingebracht voor mogelijke vervolgstappen. De resultaten hiervan alsmede de resultaten van het vragenlijstonderzoek worden binnenkort in een nieuwsbrief gedeeld met alle inwoners van Marle, Werven en Vorchten.

Annette Benard, Marjan Buter, Miriam Docter, Marjan Herlaar en Maaike van den Veen

Burendag en dorpsbarbeque 2018

Op 22 september was het dan burendag 2018. Het weer was iets slechter dan voorspeld. Hierdoor waren er tijdens de spellenmiddag minder deelnemers dan we gehoopt en verwacht hadden. Op de jeu de boules baan werd voorzichtig een potje gespeeld maar moest men door kou en regen dit voortijdig beëindigen. Erica heeft enthousiast met de kinderen een speurtocht gedaan en een wedstrijd Skippybal racen. In de keuken werd intussen door veel mensen samen hard gewerkt aan de bereiding van de diverse bijgerechten voor de barbecue.

De opkomst voor de dorpsbarbeque was ondanks de regen boven verwachting. In totaal waren er ± 70 mensen. Door de vele vuurkorven was het goed toeven rond de houtskoolgrillen en men genoot volop van het eigen vlees en de lekkere salades en anderen gerechten. Voor de kinderen was ook gezorgd en waren er lekkere marshmallowspiesen.

 

DONATIE ACTIE VOOR PARASOLS

BURENDAG EN DORPSBARBECUE

 

22 september.

Spelmiddag en Dorpsbarbecue

Sinds een aantal jaren hebben we in Vorchten een gezellige dorpsbarbecue. Ook dit jaar willen we die weer organiseren op 22 september bij het MFC. Omdat het dan ook Burendag is hebben het bestuur van de St. MFC en de Kookclub samen een aanvraag gedaan bij het Oranje Fonds en een bedrag van € 300 ontvangen als tegemoetkoming in de kosten voor een Spelmiddag met een Dorpsbarbecue.

Om 15.00 uur starten we met een spelmiddag waarbij gevoetbald kan worden in de pannakooi of worden gevolleybald achter in de boomgaard. Aan de andere kant van de weg wordt er gestreden op de jeu de boules baan. Verder kan er gestreden worden om het kampioenschap spijkerbroek hangen. Voor de kleinsten onder ons is er een skippyballenrace en een speurtocht.

                             

 

Wij hopen dat er ook dit jaar weer veel inwoners van Vorchten en omgeving naar deze activiteit komen. U neemt zelf uw vlees, vis of vegetarische waren mee en kan die op grote bbq’s bereiden (vanaf 17.00 uur). De Kookclub maakt die dag voor iedereen een aantal smakelijke salades en andere bijgerechten en zorgt voor stokbrood en kruidenboter etc. Deze gerechten zijn voor iedereen gratis. Tevens ontvangen alle deelnemers een gratis consumptie naar keuze en na afloop is er een ijsbuffet.  Alle andere consumpties kunt u tegen betaling kopen in het MFC.

In verband met de voorbereiding en inkoop verzoeken wij u zich voor 10 september op te geven. Doe dit per mail mfcvorchten@gmail.com of app naar John op 06-31175676 (bellen kan natuurlijk ook)

 

 

De kookclub kookt Mediterraans

MFC Vorchten Kookclub mediterraans

De vrijwilligers van de kookclub van MFC De Verbinding in Vorchten bereiden samen een verrassende maaltijd voor! Deze keer is het thema Mediterraans en we kunnen al verklappen dat we o.a. een grote pan paella zullen bereiden.

Zaterdag 26 mei kan je mee eten om 18:00 uur.  Na afloop kan je gezellig napraten, borrelen, een spelletje spelen of biljarten en poolen.

Geef je op bij John via mfcvorchten@gmail.com als je mee wilt koken of mee eten! We vragen een bijdrage van € 9,- voor het eten.

Hoogstamfruitbomen gesnoeid

Op zaterdag 27 januari zijn de hoogstamfruitbomen achter het MFC De Verbinding bij de NH kerk in Vorchten gesnoeid.

Ook zijn 60 hoogstamfruitbomen van de gemeente Heerde gesnoeid op de hoek van de Plakkenweg/Kerkweg in Vorchten. De vrijwilligers van de hoogstambrigade hebben hiervoor gezorgd. Zij zijn wekelijks actief met snoeischaar en zaag.

Voor informatie over de Hoogstambrigade Heerde kunt u contact opnemen met coordinator Dick Verhagen: 038-4479798.

TOP